Oldalak

2011. június 24., péntek

Mert az élet szép és csodálatos




Mert az élet szép és csodás, ha nem annak látod akkor nem az élettel van baj, ugye tudod? Észre veszed a legapróbb dologban is milyen csodás legyen bármilyen egyszerű is az, hisz abban van a szépségének csodájának titka. Láss és élj, én nap mint nap mondom magamnak.

Igazoljon ez a két idézet a kedvencemtől...

"Figyeld meg az életet: látsz valahol szomorúságot? Láttál már valaha depressziós fát? Vagy láttál már valaha szorongó madarat? Vagy idegbeteg állatot? Ugye nem? Az élet egyáltalán nem ilyen. Csak az ember tévedt el valahol."

"Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket." (Osho)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése