Oldalak

2011. július 21., csütörtök

Hangom után megfordul a szél


Miről szól minden? Az érzésről, a tapasztalásról. Pontosabban: az érzések megtapasztalásáról. Legszebb érzés pedig az öröm. Ezt kell átélni minél többször. Az örömöt. Ezért vagyunk itt. Sok dolog okozhat örömet. Neked mi okozza? A legnagyobb, legforróbb örömöd mitől éled át? Mi az, ami felpezsdíti a véred? Mi az, amit elérsz, átélsz, megtapasztalsz, és utána azt mondod:
"Igen, ez AZ! Ezért vagyok itt. Ez a választott küldetésem. Ez a legfőbb vágyam, ez a legforróbb öröm, amit most átélek. Ez a legszebb zene, amit játszhatok, ez az, amit csinálni akarok."
Találd meg a hangszered és játssz! Csak játssz. Ezért vagy itt. E végett próbáltál ki annyi mindent az életben. Utad során biztosan előfordult már, hamisan játszottál. Nem szólt szépen. Szeretted a játékot, tán még élvezted is, mégis – mégis nem volt az igazi. Aztán eljutottál más hangszerhez, szebben szólt, közelített már ahhoz, amit akartál. Mégsem erre vágytál. Érzed. Tudod. A szíved jelzi, jó – jó, ez is jó, de… kell még valami más. A zene szólt, de nem teljesen úgy, ahogy akartad, valami mást vágytál. És haladtál sorban hangszerről hangszerre, lépésről lépésre. Mígnem ráleltél a saját hangszeredre. Mely a legnagyobb örömet okozza. Mellyel játszva, valami mást élsz át. És megfog, megérint. Igen ott, legbelül. És innentől kezdve tudod, ezt kell játszanod, ezzel kell foglalkoznod. Ezért vagy itt. Hogy játssz a hangszereden, és hozd ki belőle a legtöbbet.
Aztán előfordulhat olyan is, hogy már a hangszereden játszol, nem tudod tökéletesen használni. Gyakorolj, tanulj, fejlődj! És legyél nyitott. Nyitott mind a szívedben, mind, amikor szemeiddel nézel szét a világban. Amikor kérdés van, mindig van válasz is. Ha le is tértél az utadról, van, aki visszaterelget, van, aki segít. Ha nem találnál vissza egymagad a választott utadhoz, hangszeredhez, jön valaki, aki rámutat: Fiú, neked ezt kell csinálnod. Ezért vagy itt, nem? Akkor? Mire vársz még? Just do it! ;)
Koncentráció. Folyamatosan célodon kell tartanod a figyelmed. Ez visz előre, így érheted el a sikert. Bármilyen törések, fájdalmak, bármi, ami esetleg nem esik jól. Mind arra való, megmutassa, merre van az utad, hogyan járj rajta. Minden eseményből tanulhatsz. És tanulnod is kell. Ezért történt, ami történt. A tanulságért, mely olyan tapasztalat, mely megerősíti szíved – lelked – szellemed. Megtörtént, mert meg kellett történnie. Minél előbb jössz rá, minden érted történik az életedben, annál előbb lesz békés a lelked, nyugodt a szíved. És ezek nagyban hozzájárulnak, hogy tudj szépen játszani, tudd megszólaltatni a hangszered, tudd használni a képességeid. A képességek önmagukban semmit nem érnek. Akkor érnek valamit, amikor használod őket.
Bármily kemény leckéket is élsz át, bármi történik is, egyben biztos lehetsz. Szinkronban vannak veled ezen események. Annyi és olyan „leckéket” kapsz az életben, melyek épp akkor (most) a legjobban segítenek hozzá céljaid eléréséhez. Mindent el lehet viselni, csak nézőpont, illetve szemlélőmód kérdése, milyen gyorsan és mennyit tanulsz, fejlődsz. Azt mondtam elviselni. Igen, nem elég átélni a dolgokat, el is kell őket viselni. Legyen az akár kudarc, akár siker. Bizony, a sikert is tudni kell elviselni. Mert van, hogy néha ijesztő. Még, ha nem is vagy esetleg tudatában. Mert mivel jár a siker? Mi kell hozzá? Változás. Mert ha még nem vagy ott, ahol lenni akarsz, akkor valami más az, amire vágysz. Ehhez pedig változni és változtatni kell. Kiszélesíteni a látótered, meglátni és élni a lehetőségekkel, feloldani gátlásaid, melyek korlátoznak, megszüntetni magadban a megbúvó kételyeket, úrrá lenni gondolataidon, a célra összpontosítanod, és mindezt lazán. Lazán és elegánsan. :)
Milyen, mikor oooooooolyan a hozzáállásod? Hm. Nézzük: olyan dolgok jellemeznek, mint magabiztosság, önbizalom, szeretet. Mindenben meglátod a jót, elfogadó vagy az élet eseményeivel. Észre veszed, mennyi mindent becsülsz nagyra. Nyugodtság jellemez, élénken él benned a nyugalom, érzed az erőd. Tudod, hogy jó dolgok történnek, helyén van az eszed és a szíved. Teljes nyugodtsággal veszel tudomásul mindent, mi történik, mivel tudod: jól alakulnak a dolgok, valami okból épp úgy kell lenniük, ahogy vannak. Most jó. :)
Jó nyomon vagy, mikor érzed a siker ízét. Mikor tisztán és világosan látod, igen, képes vagyok rá, már meg is csináltam. Ugye milyen jó érzés? Most először érzed ezt, vagy érezted már, de letértél az útról és most kerültél vissza? Nem számít. Lényeg, hogy légy éber, legyél figyelmes, szíved legyen tiszta, lelked legyen nyugodt, elméd legyen koncentrált. Ez kell.
Mikor újra a számodra megfelelő hangszeren játszol, és mikor minden erőddel azon vagy, csak játssz, nos ilyenkor érzed ezt: Most élsz. Most élsz igazán. És élni jó. Öröm. Élvezet. :)
Lehetne még ragozni. De most ennyi. Hisz nem csak írnom kell, játszanom is. :)
Kezembe vettem ismét az irányítást. Nincs már vergődés, nincs ide –oda evickélés. Nincs félénkség. Félelem? Az is messze van már. Minden rendben. :) Áramlok. Engedem, mit engedni kell, fogadom, mit fogadni kell. Ugye milyen érdekes az élet? Akkor irányítasz jól, mikor nem akarsz mindent irányítani. Engedni tudni kell. Ez nagy dolog. Mert a siker, mármint az igazi, a világraszóló, az eget rengető siker egyik alap tulajdonsága, hogy tudsz engedni. Nincs benned ragaszkodás, nincs benned sem kétely, sem csalódás. Elfogadod, és megérted a dolgokat. Minél tisztábban látsz (jól), annál előbb tudsz megérteni bármilyen eseményt. És minél kevesebb dolog korlátoz, annál könnyebb elfogadnod, mit megértettél.
És amikor nem korlátoz semmi? Áramlás. Teljes és tökéletes. Határtalan és korlátlan szabadság. Szállsz. Repülsz. A szíved vezérel, eléred az örömeid, játszol a hangszereden és amikor igazán jó vagy, úgy játszol, mint még soha senki. Külön „kategóriát” képviselsz. A határtalanságot. A tudatos ébrenlétet. A… a… a… nevezheted sok féleképp. A szíved úgyis tudja, érzi, mi az, amit tenni akarsz. Hát tedd meg! Ezért vagy itt. Csak csináld! :)
Újra játszom. :) Most. És azon, amin kell, az én hangszeremen. :) És hallod? Hangom után megfordul a szél is. :)
Utóirat: néha el kell menni, hogy vissza térhess. Mikor visszatérsz, lesz akit itt találsz, lesz, akit nem. Mindenki játszik a saját húrjain. És, amikor találkoznak emberek, kik összeállnak és zenekart alkotnak... Nos, az nagyon szép. Az nagyon jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése