Oldalak

2011. július 20., szerda

Ne ítélkezz, és nem ítéltetsz!

    

Hányszor találkozunk életünk során, amikor valaki másról, más életéről mond véleményt, ítélkezik. Pedig ehhez senkinek nincs jogosultsága! Senki nem tudhatja, hogy egy másik ember milyen tanulnivalót vállalt magára, és éppen miért abban az adott élethelyzetben él. Azt pedig végképp nem, hogy az a szituáció számára megfelelő-e, avagy sem. Nem tudjuk, megítélni, hogy a másik ember számára, a kívülállóként hamisnak látott világ mennyire igaz, vagy éppen hazug. Csak az illető Önmaga tudhatja, Ő éli a mindennapokat, Ő alakítja az eseményeket jobbra, vagy éppen balra.
Még ha ítélkezésünket mások élete felett a jó szándék vezérli is, akkor is van sajnos egy rossz hírem: senkit sem védhetünk meg Önmagától, Sorsától, Életétől! Senkit, saját magunkon kívül. Mindenkinek meg kell tapasztalnia saját életén keresztül a boldogságot és a csalódottságot is, a bánatot, és az örömöt, a barátságot, a becsapottságot, mindent! Kívülről nagyon okosan meg tudjuk mondani, hogy mit és hogyan csinálhatnánk mást, ha a másik helyében lennénk! És, így a Sors máris elénk tár egy hasonló szituációt, hogy tessék, most megmutathatod, és akkor jövünk rá, hogy ez közel sem olyan könnyű, mint ahogy ítélkeztünk.
Nem szabad elfelejteni, hogy az ember azt kapja vissza, amit ad, nem szabad senkit szánni, sajnálni, mert az szánalmat, sajnálatot szül felénk! Ugyanígy járunk az alaptalan ítélkezésekkel is, hiszen ezek mind-mind csak a negatívumot hordozzák, így, amit adunk, azt kapunk vissza!
Foglalkozzunk saját Életünkkel, álmodjunk bele nagy dolgokat, és éljük azokat saját valóságunknak megfelelően! Hogy ez másnak hazugságnak tűnik? Semmi baj, Mindenki a saját Sorsának felelőse, és ha valamit nem jól csinál, senkit nem vonhat felelősségre, csak saját magát! Aki boldognak hiszi magát, az is lesz! Ne feledd, aki ítélkezik, előbb-utóbb elítéltetik!
Sok sikert és boldogságot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése